6 Aralık 2011 Salı

HÜRREM - BARIŞ PİRHASAN - CEREN OYKUT

Hürrem; şiirsel anlatımıyla bir çocuk kitabı olmanın ötesine geçmiş keyifli bir kitap. Yazarı Barış Pirhasan, çizeri ise Ceren Oykut. Kitap ilk sayfasından itibaren okuyucuyu gülümsetiyor. Hürrem; siyah beyaz çizimlerle yüzümüzde tatlı bir etki bırakıyor. Sanki başka başka zamanlardan kulağımıza çalınan seslerle bize anlatıyor kendini. Kitap kendini anlatır gibi Hürrem adlı pisiyi  yani Hünkar'ın gözünün nuru olan kedilerin şahını anlatıyor.

Kitap masalsı anlatımıyla ve çizimleriyle sadece bir çocuk kitabı olmakla kalmıyor. Her okuyucuyu bu Hürrem masalına davet ediyor. Kitap; İletişim Yayınları tarafından basılmış. 



Dilerseniz kitaptan kesitler sunalım sizlere biraz;
                                      KİTABIN KAPAĞINDA HÜRREM ADLI PİSİMİZ.




            SULTANA GEÇİT VERMEYEN PABUÇLARINDA OYUN OYNAYAN PİSİ..




MUZİP BİR TEBESSÜM VAR PADİŞAHIN SURATINDA.BİR CİHAN PADİŞAHININ ELİNDEYKEN  PİSİ SÜLÜN'E AÇLIKLA BAKMAKTA.. PADİŞAH ONUN GIDISINI OKŞARKEN "ADIN HÜRREM OLSUN" DER. ARTIK PİSİMİZ HÜRREM'DİR.


Kitabın her ayrıntısı şiirsel bir dokunuşla bizi sarıyor. Çizimler ise tek kelimeyle harika. Merak ediyorsanız eğer ki pisi Hürrem'i , kitabı okurken keyifli zaman geçireceksiniz. Masal tadında da olunca gece uyumaya hazırlanan minikler için de keyifli mi keyifli bir kitap. Şimdiden herkese keyifli okumalar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder