18 Aralık 2011 Pazar

Sahiplerinin Aşırı Depresif Hali Kediyi Depresyona Soktu



"Adapazarı`nda yaşayan A.A. ve A..A çifti evlerinde besledikleri kedinin, travma sonucu belden aşağısı felç oldu. Arifiye ilçesindeki veteriner kliniğine götürülen kediyi, muayene eden veteriner hekim Mustafa Yıldız, kedinin sağlığının çok kötü olduğunu belirterek, sahiplerine ötenazi teklifinde bulundu. Hayvan sahiplerinin ötenazi yapılmasına karşı çıkması üzerine kedi birhafta süreyle klinikte tedavi gördü. Felç tedavisine kısmen cevap veren kedi, sonrasında taburcu edildi. Yaklaşık bir ay sonra kedi iştahsızlık sorunuyla tekrar kliniğe getirildi. Yapılan muayenede kedide enfeksiyon tablosu ve depresyon hali görüldü. Uygulanan tedaviye kısa sürede olumlu cevap veren kedinin, klinik ortamında yemeğini daha iştahlı bir şekilde tükettiği fark edildi. 


Veteriner hekim Yıldız, hayvan sahiplerinin aşırı depresif hallerinin kediyi de depresyona soktuğunu fark ettiklerini söyledi.
Hayvan sahiplerini bilgilendirerek kediyi taburcu ettiklerini kaydeden Yıldız, "Kliniğimizde böyle bir vakayla daha önce karşılaşmadık. Ya da dikkatimizi çekmedi. Pet hayvanlarıyla aynı evde yaşayan vatandaşlarımızın kendi psikolojik durumları hayvanlarının psikolojisini olumlu ya da olumsuz yönde etkilemektedirler." diye konuştu."

Bu haber evcil kedilerin evdeki negatif enerjiden ne denli etkilendiklerini anlatıyor bizlere.. Esasında kedi sahiplerinin direkt veterinere götürüp kedinin tedavisine destek olmaları güzel.. Evimizde bizimle yaşayan sevimli dostlarımız da üzüntülerimizden etkileniyorlar. İştahları kesiliyor, neşelerini yitiriyorlar..Pisi dostlarımız biz neler hissediyorsak, bizimle aynı duyguyu paylaşıyorlar.

                                                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder